</WebSwitcher>

Webswitcher is een web-based applicatie waarmee laagdrempelig invulling kan worden gegeven aan een thema- of onlinekanaal.

Het systeem is in de basis niet gemaakt voor technici, maar voor minder technische gebruikers zoals redacteuren en verslaggevers. Hiermee krijgen ze de tools om volledig zelfstandig, vanaf bijvoorbeeld een redactieplek, een heel kanaal te bedienen.
Met Webswitcher kunnen live-bronnen worden geschakeld en qua audio worden ingeregeld. Daarnaast kan er media en dynamische vormgeving, zoals titels, worden ingestart.

Uitgaande (RTMP) streams, voor bijvoorbeeld Facebook of YouTube, kunnen gestart en gestopt worden.

</Sidepanel>

Het Sidepanel verbindt alle systemen in een TV-regie en brengt ze samen op een overzichtelijke (touchscreen) interface.

Met een druk op de knop kunnen macros afgevuurd worden welke vervolgens alle gekoppelde apparatuur aansturen, denk daarbij aan (graphics) playout, switchers, Skaarhoj panelen en audiomixers.

Het sidepanel vereenvoudigd zo het werk van de operator en minimaliseert daarmee het aantal gebruikersfouten.

Kijk ook dezeĀ case-video.

</GfxRender>

Bij omroepen is het vaak een uitdaging om alle vormgeving uniform te houden, daarom hebben wij de GfxRender ontwikkeld.

Verslaggevers en programmamakers kunnen de gewenste vormgevingsitems bestellen via een web-based portal waarna deze volledig automatisch, aan de hand van After Effects templates, verwerkt wordt.
De uiteindelijke bestanden zijn ook te downloaden via diezelfde portal zodat ook thuiswerkers en mensen in het veld kunnen werken met dezelfde uniforme, actuele vormgeving.

Dit systeem wordt bij regionale omroep L1 ook gebruikt voor het genereren van de weerkaarten voor de TV-uitzendingen.

</SpeedRender>

SpeedRender is een op FFMPEG gebaseerde applicatie die door z’n server/client setup een enorme schaalbaarheid heeft. De SpeedRender Manager verbindt met de nodes en verdeelt de jobs aan de hand van prioriteiten en beschikbare render-slots.

Het is mogelijk om SpeedRender stand-alone te laten functioneren of te koppelen aan een externe applicatie zoals Telestream Vantage om tegen aanzienlijk lagere kosten GPU encoding mogelijk te maken.

Regionale omroep L1 versnelt dankzij SpeedRender alle rendertijden voor online en social content tot wel 8 keer ten opzichte van enkel Telestream Vantage.

</Mobiele regiesets>

AutoMates Media realiseert mobiele regiefaciliteiten naar de wensen van de klant; Voor de een zijn functionaliteiten belangrijk, voor de andere laagdrempeligheid.

Zo stelden we voor lokale omroep ZO-NWS een mobiele regieset samen volledig gebaseerd op NDI PTZ camera’s en Dante audio in combinatie met vMix.
Voor een andere opdrachtgever maakten we een eenvoudige laagdrempelige regieset waar zowel bemande camera’s (met intercom) als PTZ camera’s op aangesloten kunnen worden zonder dat hier technische kennis voor vereist is.

</Monitoring>

Wij hebben ons gespecialiseerd in het monitoren van apparatuur in broadcastomgevingen. Dit doen we door middel van ZABBIX. Hiermee kunnen wij problemen direct vaststellen, vaak voor het moment dat het (uitzend)kritisch wordt.

Vrijwel alle (broadcast) apparatuur kan door middel van SNMP tot op het kleinste detail uitgelezen worden. Maar het gaat veel verder dan dat; denk bijvoorbeeld ook aan temperaturen van serverruimtes, schijfruimtes en audiolevels van webstreams… bijna alles is mogelijk.

</Diversen>

</Multiscreen Manager>

Met deze web-based applicatie kunnen meerdere schermengroepen in bijvoorbeeld decors eenvoudig voorzien worden van (live) content.

</VisualRadio Manager>

Net als de MultiScreen Manager is deze tool ontwikkeld om snel en overzichtelijk content ondersteunend voor VisualRadio beschikbaar te maken.

</Desktop Video Router>

Deze lichtgewicht applicatie maakt het mogelijk om afkijkschermen te kunnen schakelen en indelen per werkplek.

</Schermplanner>

Voor schermen die 24/7 voorzien moeten worden van wisselende content is deze laagdrempelige web-based applicatie ontwikkeld.